vineri, 12 septembrie 2014

  “Cei fără de iubire nicicând nu găsesc iubire”

 În ziua de azi nimeni nu iubeşte pe nimeni. Toată lumea e prea ocupată să fie îndrăgostită.
Femeia, care în zilele noastre, dintr-un motiv sau altul, se simte triumfătoare întrucât bărbatul şi-a depus majoritatea armelor în mâinile ei, se uită la partenerul masculin cu dispreţ, socotindu-l ridicol. În timp ce bărbatul, știind că și-a cedat femeii avantajele și neavând suficientă forță să le redobândească, se uită la femeie cu un intens resentiment.
Când vraja chemării sexuale e în suspensie, aproape orice femeie modernă îşi vede partenerul în această lumină, lumina superiorităţii ei dispreţuitoare. Numai căldura sexuală face ca bărbaţii şi femeile să fie posibili unii pentru ceilalţi. În momentul în care îi reduci la simple individualități, la simple afirmări ale egoismului indivizilor moderni, cu toții văd unii în alții doar dușmanul.
Nesăbuința este într-un fel răzbunarea bărbatului asupra femeii. Bărbatul simte că nu e prețuit cât ar trebui, și riscă să meargă la distrugere numai pentru a-și frustra femeia.
Pornografia este încercarea de a insulta sexul, de a pune murdărie pe el.
Cei ce pleacă în căutarea iubirii îşi arată numai propria lor lipsă de iubire. Iar cei fără de iubire nicicând nu găsesc iubire, numai cei ce iubesc găsesc iubire, iar ei nicicând nu trebuie să o caute.
Iubirea este floarea vieții și înflorește neașteptat și fără nicio lege și trebuie adunată acolo unde este găsită, bucurându-te de ora scurtă a duratei sale.

    D.H. Lawrence
    (11 septembrie 1885 – 2 martie 1930)

http://webcultura.ro/cei-fara-de-iubire-nicicand-nu-gasesc-iubire/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+WebCulturaro+%28webcultura.ro%29

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu